Mat Fraser: 'Waarom ik met pensioen ga' - Make it Count


Vandaag, iets meer dan acht jaar na de start van mijn carrière in competitieve CrossFit, kondig ik mijn pensionering aan.

In 2012 schreef de eigenaar van Champlain Valley CrossFit me in voor de interne Winter Throwdown-competitie. Ik kon het inschrijfgeld voor het evenement niet betalen, en hij bood aan mijn inschrijving te betalen, maar vertelde me dat als ik won, ik een paar CrossFit-schoenen moest kopen. Ik was op dat moment aan het trainen in Nike Air Max 90s.

Ik begreep de hype rond CrossFit niet.

Ik kwam van het Olympisch Trainingscentrum, waar ik woonde en Olympisch tillen ademde. Mijn doel was om deel te nemen aan de Olympische Spelen, waar elke snatch en clean and jerk een serieuze, stille gebeurtenis was. Maar in Champlain Valley was het een klas vol mensen die van beweging naar beweging renden en dramatisch op de grond vielen bij het geluid van de klok.

Bij de Throwdown eindigde ik met een eerste plaats en $ 500 op zak.

Het harde werken werd beloond. Maar nu ben ik klaar om beslissingen te nemen op basis van hoe ze mijn familie, vrienden, gezondheid en geluk beïnvloeden, niet alleen mijn prestaties.

Mat Fraser

Als een blut student dacht ik dat ik goud had gevonden en wilde ik meteen meer mogelijkheden vinden om extra zakgeld te verdienen. Ik zou deze website doorzoeken waar alle lokale evenementen hun wedstrijddata en prijzengeld hebben gepost.

Ik begon door heel New England te reizen en wedijverde om $ 1.000 hier en $ 5.000 daar. Het was geen slecht optreden voor een fulltime student, maar ik ben CrossFit niet begonnen met de bedoeling er mijn carrière van te maken.

Bijna tien jaar later kwam ik over de finish bij The Ranch, terwijl ik de hand vasthield van de trainingspartner die meer als een zus is geworden. Samen braken we elk het record voor de meeste CrossFit-kampioenschappen in de geschiedenis. Ze had haar vierde gehaald en tegen elke voorspelling in had ik mijn vijfde genomen.

In mijn eerste Open ooit kon ik amper een dozijn burpees achter elkaar doen. Bij mijn laatste Spelen won ik met de grootste overwinningsmarge in de geschiedenis van de sport.


Bron: Morning Chalk Up - Read the full Article 

Deze website gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Ook gebruiken we na toestemming cookies om content en advertenties via bijvoorbeeld Google te personaliseren.
U bent succesvol aangemeld
Dit email adres is al geregistreerd
Newsletter